KPMG Vaktechnisch Ontbijt ‘CSRD in de praktijk’

Op dinsdag 18 april, donderdag 20 april en dinsdag 16 mei

Ben je benieuwd hoe jouw bedrijf zich het best kan meebewegen op de veranderingen in het duurzaamheidslandschap? En ben je op zoek naar een goede voorbereiding op de aankomende wetgeving rondom rapportage op dit thema? Dan is onze vaktechnische ontbijtbijeenkomst “CSRD in de praktijk” wellicht iets voor jou. Tijdens deze sessie vertellen we – aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden – hoe je op een pragmatische manier met de richtlijnen om kunt gaan en staan we stil bij waar de voornaamste uitdagingen/kansen liggen en wat daar oplossingsrichtingen voor zijn. Hiermee bieden we dus een concrete vervolgsessie op onze vorige vaktechnische ontbijtbijeenkomst “Getting CSRD reporting ready”.

Uit recent onderzoek van KPMG blijkt dat een groot deel van de ondervraagde bedrijven een voordeel ziet in de CSRD. Ze zien deze wetgeving als een kans om gerichter op duurzaamheid te sturen, zich te onderscheiden en aantrekkelijker te worden voor investeerders. Tegelijkertijd worden er uitdagingen benoemd zoals het verkrijgen en controleren van data van derden, mogelijke hogere kosten van reporting, de complexiteit van de wetgeving en de mogelijke impact van de regelgeving op de concurrentiepositie. Dit geldt met name ten opzichte van bedrijven van buiten Europa.

In 2024 is het de beurt aan de organisaties van openbaar belang om hun eerste jaarverslag in lijn met de CSRD op te stellen, voor mid-market bedrijven is dit over het algemeen een jaar later, in 2025. De ervaring leert dat implementatie van de omvangrijke vereisten tijd en aandacht vragen. Het is daarom raadzaam om ruim een jaar voor de implementatiedatum – dit jaar dus – aan de slag te gaan.

Tijdens de bijeenkomst zullen we praktische handvatten aanreiken voor mid-market bedrijven, hoe het beste te starten, of een vervolgstap te zetten met CSRD rapportage en de daaraan verbonden duurzaamheidsstrategie.

Data en locaties
- dinsdag 18 april : Hotel Van der Valk Zwolle
- donderdag 20 april : Hotel Van der Valk Enschede
- dinsdag 16 mei : Hotel Van der Valk Groningen - Hoogkerk
De bijeenkomsten zijn van 07:30 tot 10:30.

Programma
07:30 uur - Ontvangst met ontbijt
08:00 uur - Start inhoudelijk gedeelte
10:00 uur - Gelegenheid tot napraten
10:30 uur - Einde bijeenkomst

Aanmelden
Meld je aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina, na aanmelding ontvang je direct een bevestiging. Een week voorafgaand aan het seminar ontvang je van ons de laatste details. Deelname is kosteloos.

Contact
Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Jeppe Peeters via events@kpmg.nl

 

Als u geen bestaande klantrelatie van KPMG bent en ook geen aanvullende toestemming geeft of heeft gegeven voor het verdere gebruik van uw gegevens dan worden deze binnen 30 dagen automatisch verwijderd. Als uit onze systemen blijkt dat u al eerder toestemming heeft gegeven voor het verdere gebruik van uw gegevens door KPMG dan blijft deze van toepassing en hoeft u dus niet opnieuw toestemming te geven. Voor meer informatie over hoe KPMG omgaat met persoonsgegevens, zie ons Privacy Policy.